KADINHANI İÇİN 'KALKINMA ATAĞI' BAŞLATACAĞIZ
Kadınhanı Belediye Başkanlığı Meclis Üyeliği görevini yürüten ve aynı zamanda Tarım ve Hayvancılık alanında Birlik ve Kooperatif Başkanlıklarını üstlenen, AK Parti’nin Atlantı Belde Teşkilatı’nın kurucular heyetinde yer alan Ali Gedikkaya, AK Parti Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.
Atlantı’da ‘’Hayvansal Gelişim Süreci’’ ni başlatmasıyla adından söz ettiren ve hayvancılık alanından Atlantı’nın yeniden kalkınmasına vesile olan, siyasi geçmişinde de, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana etkin rol üstlenen Ali Gedikkaya, AK Parti’den Belediye Başkanı Aday Adayı olarak müracaatını İlçe Teşkilatı’na gerçekleştirdi.
Başvurusu sonrasında gazetemize konuk olan Gedikkaya, aday adaylığı sürecindeki ciddiyetini ve iddasını dile getirdi. Hizmet odaklı ve Kadınhanı’nın başarısı için yola çıktığını belirten Gedikkaya, siyasi birikimlerinden edindiği tecrübeyi ve tarım ve hayvancılık alanındaki elde ettiği birikimleri Kadınhanı’nın gelişimine aktarma zamanının geldiğini vurguladı.
Ali GEDİKKAYA KİMDİR? 1969 Yılında Atlantı kasabasında doğdum. İlköğrenimimi Atlantı Cumhuriyet ilkokulunda tamamladım. Evliyim iki erkek ve bir kız çocuk babasıyım. Tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktayım. 2002 yılında kurucu üyesi olarak AK Parti Atlantı Belde Teşkilatı Başkan Yardımcısı olarak göreve başladım. 2004 yılında Teşkilat Başkanı seçilerek halen AK Parti Mahalle Başkanlığı yapmaktayım. 2005 yılında Atlantı Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurarak 2006 yılında 50 aileye toplam 300 gebe düve dağıtımı yaparak Atlantı’da hayvansal gelişim sürecini başlattık. 2009 yılında Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Başkan Yardımcılığına seçildim. 2011 yılında 63 aileye 252 gebe düve dağıttık. 2013 yılında Ticaret Odasında 1.komite yönetimine seçildim. 2014 yılında Kadınhanı Kırmızı Et Üreticileri Birliğini kurduk ve halen yönetim kurulu başkanlığını yapmaktayım. Ortaklarımıza besilik dana ve ESK’dan besi dana kesimi yapmaktayız. 2014 yılı yerel seçimlerde AK Partiden Belediye Meclis üyesi seçildim. Başkan yardımcılığını yaptığım Konya Hayvancılık Kooperatifi protokolünde, 2015 yılında 25 aileye 250 adet gebe düve dağıtımı yaptık. 2017 yılında 70 aileye 730 adet gebe düve dağıttık. Bu süreçte toplam 1532 hayvan dağıttık. 2018 yılında hayvancılık projelerimiz devam etmektedir. Ticaret Odasındaki görevim hariç diğer görevlerimin başındayım, tarım ve hayvancılık yapmaya da devam ediyorum.
AK Parti Belediye Başkanı Aday Adayı Ali Gedikkaya, partilerinin teveccühü sonrasında aday olarak gösterilmesi halinde Kadınhanı için planladığı çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
Gedikkaya, bilinçli dokunuşlarla Kadınhanı’nın kalkınma atağına geçebileceğine vurgu yaptı ve ilçenin gereksinimlerini ve planlarını aktardı. Gedikkaya; projelerinin sanayi, tarım ve hayancılık odaklı olduğunu, Kadınhanı için planladıkları projelerin bir çoğunu Atlantı Kasabası’nda hayata geçirdiklerini ve bu nedenle içi boş hiçbir planlamasının olmadığını belirtti. Gedikkaya planmalarından ve projelerinden şöyle bahsetti.
‘’ Nasip olur Belediye Başkanı Adayı gösterilirsem; Organize sanayi bölgesi ve sanayi bölgesi yaparak bölge halkını 3000 kişi gibi ciddi bir rakamla istihdam etmek istiyorum. Bu alana belediyenin gücü yetecek mi derseniz, biz bu arazileri, toplulaştırmada mera ve hazine arazilerini yol kenarına getirerek devletten temin edeceğiz. Biz bunu Atlantı’ da 2012 yılında hazine arazisini kooperatifimizin müracaatıyla 1600 dekar yeri meralaştırmak suretiyle yaptık.
İlçemiz çevresine toplulaştırma arazilerinden, organize hayvancılık bölgesi yeri - arsası üretmek, şehirdeki hayvancılığı buraya taşımak ve kesimhanesini, kapalı hayvan pazarını da yaptırmak amacındayız. Aynı zamanda meraların ıslahını yaparak hayvancılığın kaba yem ihtiyacının bir kısmını buradan temin etmeyi düşünüyoruz.
İlçemiz merkezinde bir sulama kooperatifi kurarak toplulaşan arazide derin kuyular açarak çiftçilerimizi sulu tarıma geçirmek niyetindeyiz. Kadınhanı bölgesi Sakarya havzasında olup ilçenin genişliği çapında Altınova ya kadar olan bölgede ciddi bir kuyu bulunmamaktadır. Derin kuyuların açılması için Sakarya havzasının kapalı alanını açık hale getirtmek istiyoruz.
Tarımsal kalkınma kooperatifleri ve birlikler nezdinde hayvancılığı geliştirerek Kadınhanı’nı et ve süt merkezi yapacağız. Kooperatifler ve birliklerin araç-ekipman parkurunu genişleterek çiftçimize her türlü imkanı sunacağız. Biz bunu Atlantı’da şuanda yapmaktayız.
Meyve, sera ve arıcılığı geliştireceğiz. Kadınhanı’nda yok denilecek kadar az sera ve arı bulunmaktadır. Örneğin 400 kovan kayıtlı arımız varken Kadınhanı bölgesine dışarıdan yaylım için 28.000 kovan arı gelmektedir. Biz Kadınhanı’nda bu potansiyeli değerlendirilip Mevka-Ipart ve Koop tan kooperatifler ve birlikler aracılığıyla yeni bir iş sahası oluşturacağız.
Otogar çevresini geliştirerek yöresel ürünlerimizi tahinli pide ve etli ekmek tulum peyniri gibi birçok yöresel ürünü doğu ile batıyı birleştiren yolu kullanarak. Örneğin, Özdilek gibi büyük bir alışveriş merkezlerini teşvik etmek için arsasını belediyemiz tarafından temin ederek birçok yöresel ürünleri ve esnafımızı bu yol üzerine taşıyacağız.
Kadınhanı’nın simgesi olup da kullanılmayan Taş han’ı restore ettirip sosyal bir tesis haline getirerek öğretmen, öğrenci, memurlarımız ve Kadınhanı halkının hizmetine sunmak ve Taş han’ı Kadınhanı Belediyesi olarak tarihindeki yerini aldırmayı hedefliyoruz.
Kadınhanı merkezde kentsel dönüşümü gerçekleştirerek; cadde, otopark yeri ile Kadınhanı merkezimizi yaşanabilir bir hale getireceğiz.
Belediye Başkanı Adayı gösterilirsem, Kadınhanı’ndaki Belediye personelini yöneten klasik bir Belediye Başkanı asla olmayacağım. Kadınhanı’nın kalkınması için tarım ve hayvancılığın merkezi, organize sanayisi ile yatırımcının cazibe merkezi olacak, yukarıda belirttiğim tüm projeleri gerçekleştirecek, Kadınhanı’nı hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız.’’
Haber Yazılımı: CM Bilişim